Promocija publikacija i predstavljanje projekta u Osijeku

najave

Promocija publikacija i predstavljanje projekta u Osijeku

U sklopu projekta "Zajedno za prava svih žrtava", zadovoljstvo nam je pozvati Vas na predstavljanje knjiga “Rat, dokumentiranje i pravni status žrtve” i “Prava civilnih žrtava ratau utorak, 17. travnja 2012. u 11h, Klub Knjižare Nova (Trg A. Starčevića 4, Osijek).

Na promociji će osim publikacija biti predstavljen i projekt, ciljevi, očekivani rezultati te aktivnosti koje će biti provođene na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. O tome će govoriti:

Igor Roginek, koordinator projekta “Zajedno za prava svih žrtava rata”
Slaven Rašković, koordinator projekta “Ljudski gubici u Hrvatskoj 1991-1995”
Eugen Jakovčić, koautor publikacije “Prava civilnih žrtava rata”
Miren Špek, Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek

Projekt “Zajedno za prava svih žrtavaosnaživanje organizacija civilnog društva za istraživanje činjenica i zagovaranje obeštećenja” usmjeren je na istraživanje, zagovaranje prava žrtava utemeljeno na rezultatima istraživanja te prijenos znanja o metodama suočavanja s prošlošću u zajednicama.

Projekt zajednički provodi pet organizacija civilnog društva: Documenta, Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek, Centar za podršku i razvoj civilnog društva „Delfin – Pakrac, Miramida Centar – Regionalne razmjene mirovnih iskustava, Grožnjan, te Udruga osoba oštećenih terorističkim djelovanjem „Pravda“- Bjelovar, a financijski ga je podržala Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Poziv na predstavljanje publikacija i knjige

Tagovi: ljudski gubici žrtve civili dokumentiranje osijek documenta centar za mir

A- A A+