Ispunite karton žrtve

Obaveza svakog društva je osvijestiti da žrtve ratnih stradanja nisu naprosto brojevi, već ljudi s imenom i prezimenom. Žrtvama rata želimo odati pijetet tako što ćemo omogućiti da njihova imena i okolnosti stradanja budu poznate bez obzira na to kojoj su etničkoj ili vjerskoj skupini pripadali, koju su političku ili ideološku ideju branili.

Od početka 2009. godine provodimo projekt "Ljudski gubici u Hrvatskoj 1991.-1995.". Osnovni motiv jest činjenica da niti petnaest godina nakon završetka ratnih sukoba nije utvrđen vjerodostojan, provjerljiv i neprijeporan broj žrtava rata, prije svega ubijenih i nestalih, s područja cijele Republike Hrvatske.

Documenta poziva sve građane/ke koji posjeduju bilo kakve podatke o žrtvama rata u Hrvatskoj (poginuli, ubijeni, nestali, mučeni, zatvarani...), počiniocima, svjedocima i/ili pisanu, foto ili video dokumentaciju o ratnim zločinima počinjenim tijekom rata, da nas kontaktiraju i pridruže nam se u stvaranju istinitog i na činjenicama utemeljenog pregleda ratnih događanja od 1991-1995. te što potpunijeg popisa žrtava rata.

Uputstva za unos
Iz padajućih menija izaberite opciju koja najbolje odgovara konkretnom slučaju. Ukoliko ne postoji točna opcija molimo vas da nam to naznačite u dodatnim komentarima.

Pokušajte što detaljnije ispuniti svako polje, sa što precizinijim podacima. Posebnu pažnju obratite na okolnosti stradanja (opis incidenta) i do sada pokrenute postupke (pred kojim pravosudnim i drugim tijelima, pod kojim brojem, sa kakvim rezultatima...).

Ukoliko imate bilo kakve digitalne dokumente (fotografije, audio/video zapise, skeniranu dokumentaciju...) molimo vas da ih priložite. Ukoliko ih pak želite poslati običnom poštom možete to učiniti na sljedeću adresu:
Documenta (istraživački tim)
Kuća ljudskih prava
Selska cesta 112c

HR-10000 Zagreb.


Zaštita privatnosti
Ova forma je zaštićena od neovlaštenog korištenja privatnih podataka; pristup vašim podacima imat će isključivo uski krug ovlaštenih osoba. Documenta štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri te se obavezuje da će u dobroj namjeri koristiti podatke dobivene od korisnika. Privatne podatke nećemo distribuirati niti prodavati trećoj strani, a vaše ćemo osobne kontakte koristiti isključivo za eventualne dodatne provjere poslanih podataka o stradalima.


Podaci o osobi koja daje informacije

(obavezno polje)
(obavezno polje)
(obavezno polje)
(obavezno polje)
(obavezno polje)
(obavezno polje)
(obavezno polje)
(obavezno polje)
(obavezno polje)
(obavezno polje)
(obavezno polje)

Podaci o žrtvi


verification code
(obavezno polje)
A- A A+